Je kent het vast wel. Je hebt een sfeervol ingerichte woonkamer maar zit nog tegen kale muren aan te kijken. Wanddecoratie biedt hier de uitkomst! Door goed na te denken wat voor soort wanddecoratie er in jouw woonkamer past kun je snel extra sfeer in je interieur brengen. De wanddecoratie die je in de woonkamer hangt is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in huis. Een topper onder de wanddecoratie zijn de interieurposters. Vroeger hing je een schilderij aan de muur, nu kies je voor stijlvolle posters. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zetten de mogelijkheden en voordelen voor je op een rij.

poster bloemen bloesem paars
poster set parijs eiffeltoren

Wanddecoratie woonkamer posters

Posters als wanddecoratie is een enorme trend die zich blijft doorzetten. Het vullen van de muur met kunst is van vroeger. Tegenwoordig zijn er veel goedkopere en stijlvollere manieren op je huis te decoreren. Muurposters zijn echt van nu en super hip. Door posters als wanddecoratie in de woonkamer te gebruiken kun je op een voordelige manier sfeer in huis creëren. Door de posters in te lijsten en te combineren in een set kun je al snel een geheel eigen, unieke en sfeervolle woonkamer inrichten. Wie wil dat nou niet?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies voor een leuke fotoposter, illustratieposter of tekstposter. Door de juiste print te kiezen bij de inrichting van je interieur kun je je huis flink opfrissen. Kies bijvoorbeeld voor een posterset of combineer meerdere posters. Of kies voor een losse afdruk en haal een ware eye-catcher in huis. Heb je bijvoorbeeld een Scandinavische inrichting, kies dan voor een lichte print met pastel kleuren. Het aanbod aan posters is eindeloos en voor elk interieur is er een print die past.

Voordelige Wanddecoratie, posters bieden uitkomst

Een schilderij kost al snel enkele duizenden euro’s. Denk er eens over na. Voor veel minder geld kun je een unieke of originele muurposter in huis halen en dan kun je nog eens wat vaker wisselen ook! Bijvoorbeeld per seizoen. Er zijn namelijk zelfs seizoensposters. Een schilderij kan je nooit zo perfect bij je interieur matchen en hang je waarschijnlijk op voor de komende 20 jaar, waarna je er allang op uitgekeken bent. Het aanbod is veel kleiner en er is minder diversiteit dan in het aanbod interieurposters. Muurposters als wanddecoratie komen tegenwoordig overal terug.

Een poster is de voordelige tegenhanger van een schilderij. En zeker zo leuk! Je kunt ze, in tegenstelling tot kunst, zelfs veel makkelijker combineren. Je kiest voor een betaalbare print aan de muur in plaats van een duur schilderij. Dit geeft je nieuwe mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een set van posters door een aantal prints te combineren. Of kies voor een poster die bij het seizoen past en wissel je wanddecoratie afhankelijk van het seizoen. Je kunt vanalles doen met je nieuwe muurposter. Hang ze als wanddecoratie op aan de muur of zet ze in verschillende groottes neer op de grond of op een muurplankje voor een speels effect. Er zijn zelfs posterhangers waarmee je de poster op kan hangen aan de muur, aan een kapstok of aan een ladder.

Bij wanddecoratie denk je al snel aan een geschilderd schilderij. Dat is misschien handgemaakt en met veel creativiteit. Maar dat geldt ook voor posters! Deze worden speciaal gemaakt voor gebruik in interieur en zorgvuldig geselecteerd. Ze worden niet met verf geschilderd maar wel met de computer ontworpen. Eigenlijk is het ook gewoon een vorm van kunst, maar dan meer van nu!

poster wereldkaart brons
poster schotse hooglander close-up kleur

De voordelen van posters als wanddecoratie op een rij

  • Posters als zijn op diverse manieren te gebruiken. Hang ze in een lijst of gebruik een leuke posterhanger.
  • Geef je woonkamer die ware eye-catcher en zorg voor meer sfeer in je interieur.
  • Posters zijn een goedkope vorm van wanddecoratie waardoor je ze kunt vervangen als je toe bent aan een nieuwe look.
  • Combineer eens een aantal posters. Kies voor een leuke fotowand in huis.
  • Er is een zeer breed assortiment in diverse stijlen. Voor elk interieur is er een poster die aansluit.