Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu
kunstwerk amandelbloesem als wanddecoratie in de woonkamer
poster schilderij keuken met een oosterse print
rond schilderij schotse hooglander in een woonkamer als wanddecoratie

Welk formaat kies ik voor mijn wanddecoratie?

Je hebt een werk gekozen maar twijfelt over het formaat. Er zijn verschillende opties maar welke is nu het beste voor jouw muur? Dit hangt af van de beschikbare ruimte die je hebt. Lees hieronder hoe je de perfecte formaat berekent voor jouw poster, schilderij of behang. Toch nog hulp nodig? Neem dan contact op, we helpen je graag verder.

Het berekenen van de ideale maat voor jouw poster of schilderij

Om voor jouw wanddecoratie het ideale formaat te vinden kun je een simpele berekening maken. Hiervoor meet je hoogte van het beschikbare deel van de muur op. Dit deel je vervolgens door 2 en je hebt de ideale hoogte.

Ben jij op zoek naar een schilderij voor boven de bank? Dan meet je dus vanaf de bank tot aan het plafond. Meet je hier bijvoorbeeld 140 cm (gedeeld door 2 is 70 cm) dan zou 50×75 cm (breedte x hoogte – bij een staande print) een goed formaat zijn. Op die manier blijft er boven en onder het schilderij nog een mooie ruimte over en hangt het niet te vol maar blijft de muur ook niet te leeg. Om een nog beter idee te krijgen kun je ook even het vlak ‘aftekenen’ met een meetlint op de muur.

grote schilderijen

Twijfel je tussen twee maten? Ga voor het grootste formaat

Als je tussen twee maten twijfelt, dan adviseren wij altijd de grootste maat. De meest gemaakte fout is het kiezen voor een te kleine maat wanddecoratie. In werkelijkheid oogt een print altijd kleiner omdat deze dan samen te zien is met de rest van het interieur. Grote objecten in een ruimte zorgen ervoor dat je wandecoratie optisch kleiner lijkt. Wanneer je kiest voor een te kleine maat dan valt je werk in het niet en geeft je muur nog steeds een leeg gevoel.

Daarnaast zijn wandvullende schilderij en behang erg populair. Met een groot formaat eyecatcher maak je een echt statement aan de muur. In de huidige interieurtrends zie je daarom ook steeds meer fotobehang terug komen.

Maten bij poster collages en schilderijen sets

Ga je voor een mooie poster collage of schilderijen set? Voor onze vooraf samengestelde sets geldt dezelfde berekening als voor losse prints. Zelf een set gecombineerd? Afhankelijk van de beschikbare ruimte aan de muur kun je een inschatting maken van het aantal prints dat past. Heb je bijvoorbeeld 2 meter in de breedte? Dan kun je zeker 3 ingelijste prints van 50 cm breed kwijt. Houdt er hierbij rekening mee dat je ook zo’n 10 cm aan tussenruimte meeneemt in je berekening.

Ook leuk is een combinatie van allerlei grote en kleine formaten. Dit geeft een speels effect. Mocht je er niet uitkomen of wil je graag hulp bij het samenstellen van een collage of set, neem dan gerust contact op.

fotocollage met schilderijen
fotobehang abstract

De juiste maat behang

Om de juiste maat behang te kiezen hoef je enkel de muur op te meten met een meetlat. Hierbij raden we aan om aan elke zijde 10 cm extra te bestellen. Zo heb je altijd genoeg marge bij het plakken. Je hoeft natuurlijk niet de gehele muur te behangen. Het is ook leuk om maar een deel van de muur te beplakken!


Kom je er niet uit? Neem contact op!