Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu
muurdecoratie schilderij landschap
vintage behang
art poster meisje met de parel

Marketing & promotie

Je werk is goedgekeurd en je shop is klaar om te verkopen. En nu? Om je werk sneller te kunnen verkopen is het belangrijk dat je je werk onder de aandacht brengt. Wij als Sfeer aan de Muur zorgen uiteraard voor promotie en vindbaarheid van alle werken in onze collectie maar dit kun je ook zelf doen! Je moet andere mensen laten weten dat je werk bij ons te vinden is. Dit kun je doen door te verwijzen naar je eigen shop of onze website (www.sfeeraandemuur.nl). Hieronder lees je alles over promotie en reclame.

Je kunt binnen een paar dagen je eerste verkoop hebben maar ook na een aantal maanden. We hebben een uitgebreide collectie en elke klant heeft zijn eigen smaak en is op zoek naar iets anders. Wanneer jij iets gaat verkopen is dus moeilijk te zeggen. Geef het de tijd!

Sfeer aan de Muur heeft elke maand tienduizenden bezoekers. Om dit te verhogen zijn we constant bezig met verbeteren van de webshop. Bijvoorbeeld op het gebied van SEO, aanbod, verbeteringen van de site en marketing. Hierdoor krijgen we steeds meer bezoekers, waardoor jouw werk ook sneller verkocht kan worden.

Een deel heb je ook zelf in de hand. Kwalitatief goed werk dat geschikt is voor gebruik als wanddecoratie heeft meer kans om verkocht te worden. Zorg dus voor goed werk! Lees hier meer over bij de technische eisen en ontwerpeisen.

Om nog beter gevonden te worden is het belangrijk om je werk een goede productnaam te geven (gebruik kernwoorden waar mensen op zouden kunnen zoeken). Ook de beschrijving van je werk moet een goede tekst zijn met deze kernwoorden. Hierover lees je meer bij de vraag: hoe schrijf ik goede teksten voor mijn werk?. Daarnaast kun je zelf ook voor promotie zorgen. Deel de link van je shop of onze site (www.sfeeraandemuur.nl) met je familie, vrienden, kennissen zodat zij je weten te vinden. Ook op sociale media en op andere sites,  bijvoorbeeld portfolio sites, kun je naar Sfeer aan de Muur verwijzen. Hoe meer je zichtbaar bent, hoe sneller je gevonden wordt en hoe sneller je werk verkoopt.

Sfeer aan de Muur is altijd bezig met het vergroten van de naamsbekendheid van het merk om de conversie te verhogen. Hierdoor komen er steeds meer bezoekers/potentiële klanten op onze webshop. Jouw werk zal dus ook sneller onder de aandacht komen en verkocht worden.

Onze promotie gaat via zowel online als offline kanalen. Denk bijvoorbeeld aan social media advertising, adverteren via Google en samenwerkingen met partners. Naast marketing investeren we ook veel in SEO en in het verbeteren van de website. Dit draagt allemaal bij aan de vindbaarheid, naamsbekendheid en de conversie van ons platform.

Wanneer je je shop gevuld hebt met werken is de eerste stap gezet. Nu komt het belangrijkste: het promoten van je eigen shop. Om werken te kunnen verkopen moeten ze wel zichtbaar zijn en moeten mensen je weten te vinden.

Begin met het promoten van je shop:

  • Deel de link van je shop of van onze webshop (www.sfeeraandemuur.nl) met iedereen in je omgeving. Dit kan bijvoorbeeld vanaf je eigen website, blog of via social media (facebook, instagram enz.). Zorg ervoor dat overal waar je je online bevind een link te vinden is.
  • Wanneer klanten zoeken naar wanddecoratie beginnen ze hun zoektocht in de Google zoekmachine. Om goed gevonden te worden in Google en binnen onze collectie is het super belangrijk dat je werk pagina’s compleet en zorgvuldig ingevuld zijn. Neem de tijd om je profiel en werk goed te beschrijven. Gebruik goede titels, vul de juiste categorieën in en schrijf een uitgebreide beschrijving van je werk met goede kern-/zoekwoorden.
  • Promoot je werk via je eigen website of blog. Alle bezoekers die via deze weg binnen komen kun je zo doorsturen naar je winkel. Vertel dus op je site waar je werken te koop zijn.
  • Gebruik social media (Instagram, Facebook, Pinterest etc.) om je werken op te delen.
  • Promoot je shop in je e-mail, bijvoorbeeld in nieuwsbrieven of als vermelding in je e-mailhandtekening.
  • Gebruik offline promotie. Bijvoorbeeld in de vorm van flyers, posters en visitekaartjes.

Tip: gebruik de knop ‘delen’ op je shop pagina om jouw pagina te delen via Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, Pinterest en mail.