Het kiezen van meubels, aankleding en een sfeer; het stylen van je woonkamer kan een hele opgave zijn. Het begint allemaal bij het kiezen van kleuren. Kleur komt overal in terug. In de verf, het behang, de vloer, de meubels en de accessoires. Door te kiezen voor 1 hoofdkleur aangevuld met 1, 2 of max 3 bijkleuren krijg je al snel een woonkamer met eenheid. Maar welke kleuren passen bij elkaar woonkamer? Je begint met het kiezen van je basiskleur. Uiteraard hangt je kleurkeuze voornamelijk af van je smaak. Hou je van felle kleuren of juist van neutrale aardetinten? Echter zijn er ook een aantal kleurencombinaties die we regelmatig terugzien in woonkamers. Niet zo gek want deze kleuren passen gewoon goed bij elkaar. We zetten hieronder een aantal verrassende, speelse en stijlvolle kleurencombinaties voor de woonkamer voor je op een rij!

Bekijk gekleurde posters
poster luipaard wit
kleur woonkamer groen

Groen, zwart en goud als bijpassende kleuren voor de woonkamer

Groen is een basiskleur die op dit moment helemaal populair is. Groen is de kleur van de natuur. Het is een kleur die zorgt voor ontspanning en rustgevend werkt. Het is een positieve kleur die staat voor balans, harmonie en vernieuwing. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer. Groen is makkelijk te combineren met andere kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar in een groene woonkamer? Je ziet steeds meer groen/blauw als kleurencombi. Maar ook groen/zwart of groen met goud past goed bij elkaar. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in industriële interieurs.

Een groene woonkamer vraagt om groene wanddecoratie. Met het groeien van een groen interieur zijn botanische posters in opkomst. Posters met planten, vetplanten, cactussen, palmbomen, bladeren en bloemen zie je overal terug. Bijvoorbeeld als foto poster of als vintage kunstplaat. Met zowel echte als decoratie planten creeër je je eigen urban jungle botanisch interieur.

Benieuwd naar extra tips van onze stylist?

Onze stylist schreef een checklist met 20 direct toepasbare interieurtips. Download hem nu en pas de tips direct toe op je eigen interieur.

  • Getekende pauw

    Vanaf: 28,-