Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

6x interieur tips voor een interieur met eenheid

Ben jij op zoek naar interieur tips? Heb jij hulp nodig bij de aankleding van je interieur? Wij helpen je verder! Over de inrichting van de meeste huizen is niet heel erg nagedacht. Veel mensen gaan naar een aantal woonwinkels en zoeken wat spullen en meubels bij elkaar. Smaak is hierbij een belangrijke invloed.  Maar als je dan thuis komt en alles staat bij elkaar in een ruimte dan blijkt het toch ineens een onsamenhangend geheel. En dit zorgt ervoor dat je inrichting totaal geen rust meer uitstraalt. Dat wil je niet! Maar hoe kun je dit dan oplossen zonder meteen een dure stylist in te schakelen? Hoe kun je zelf meer eenheid in je interieur creëren? In dit artikel een aantal interieur tips voor meer eenheid in huis!#1 Moodboard

De belangrijkste interieur tip! Alles begint bij een goede brainstormsessie. Dit klinkt als veel werk maar eigenlijk betekent het vooral dat je niet als een kip zonder kop je inkopen doet maar eens goed nadenkt over wat je wil en hoe je het wil. Welke stijl vind jij bijvoorbeeld mooi? Is dat landelijk of juist strak en modern? Bedenk een thema wat jij leuk vind of een stijlperiode, zoals de jaren 50. Welke kleuren vind je mooi en welke kleuren passen bij je woonstijl? Hou je van aardetinten of van felle kleurtjes. Bedenk waar jij je fijn bij voelt om in te wonen. Zoek eens goed uit wat jij mooi vind en waar jouw smaak ligt!

Erg leuk voor in huis zijn posters voor aan de muur. Voor elke woonstijl zijn er diverse stijlvolle posters. Bekijk ze hier!

Wat hierbij heel goed kan helpen is het maken van een moodboard. Dit is een verzameling van plaatjes en kleurtjes die jij mooi vind. Dit is super handig want zo krijg je een goed beeld van je toekomstige interieur en kun je meteen jouw beeld vergelijken met dat van je medebewoners! Je kan een moodboard super makkelijk zelf maken. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een aantal woonmagazines. Koop een paar tijdschriften met daarin allerlei interieuren en scheur er uit wat je mooi vind. Deze plaatjes plak je allemaal op een leeg vel en je hebt je eigen moodboard. Wat je ook kan doen is gewoon eens internet afstruinen. Google op ‘interieur’ en ga naar afbeeldingen. Je komt de mooiste inrichtingen tegen. Sla de plaatjes op die jouw aanspreken en je hebt een map vol wooninspiratie. Als laatste kun je natuurlijk altijd naar een woonboulevard gaan en daar eens een kijkje nemen. Daar hebben ze bijna altijd voorbeelden van mooi gestylde interieuren die echt een geheel zijn en je kunt foto’s maken van jouw persoonlijke eyecatchers. Een goede plek om inspiratie op te doen dus! Bekijk ook eens de laatste interieurtrends. Misschien zit hier wat leuks voor je bij.

Een stijlvol interieur met eenheid

Met deze informatie kun je veel makkelijker eenheid in je huis krijgen. Nu weet je immers waar je moet beginnen. Hou je ook aan deze afbeeldingen wanneer je gaat winkelen. Zodra je gaat afwijken kom je alsnog met allerlei niet bij elkaar passende meubels thuis. Zorg voor overeenstemming! Vergeet ook niet om je budget op te stellen. Het makkelijkste is het natuurlijk om vanaf 0 te beginnen maar zelfs als je al een inrichting hebt kunnen de volgende tips je helpen. Dus je weet nu wat je wil, en nu?

#2 Bepaal je kleuren

Wanneer je begint met het inrichten van een huis begin je altijd bij de fundering. Kies een vloer en een leuk kleurtje voor op de muur. De vloer kies je aan de hand van je smaak en de interieurstijl die je voor ogen hebt. Bij een modern interieur passen strakke tegels erg goed, waar bij een landelijk interieur hout weer goed past. Ook de kleur van de vloer is straks bepalend voor de kleur van je meubels dus denk hier goed over na.

Een van de belangrijkste elementen voor eenheid in je interieur is het kleurgebruik. Wat je het beste kan doen is het maken van een kleurpallet. Hierbij kies je voor bijvoorbeeld 1 of 2 hoofdkleuren en een aantal bijkleuren. Hou je aan deze kleuren. Heel erg leuk is het altijd om bijvoorbeeld een muur in de ruimte in je hoofdkleur te verfen. Bijvoorbeeld donkerblauw. Dit haalt je huis helemaal op. Kies voor een muur die niet al te groot is want je wil niet dat je ruimte kleiner gaat lijken. Ga daarom ook niet alle muren een kleur geven. Het allermooiste is 1 gekleurde muur en de rest wit. Wit geeft ook rust en laat je huis ruimtelijker lijken.

#3 Meubels & materialen

De muurkleur die je kiest kun je hierna prima terug laten komen in de rest van je inrichting. Maar ook hier geldt: gebruik je kleur met mate. Een blauwe bank tegen een blauwe muur met een blauw kleed is misschien te veel van het goede. Soms is het mooier om de ‘hoofdmeubels’ in neutrale kleuren te doen. Dus bijvoorbeeld de bank in grijs en niet felrood. Maar juist een stoel in rood of een sierkussen. Zo worden de kleuren nooit te overheersend. Wanneer je de basis hebt gedaan kun je je huis verder gaan invullen.

Wanneer je de meubels gaat kiezen, zorg dan dat je meubels kiest die bij elkaar passen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld allerlei kasten en tafels te kiezen die van hetzelfde hout gemaakt zijn. In een standaard inrichting staan namelijk altijd een salontafel, dressoir, servieskast, opbergkast, tv-meubel. Natuurlijk hoeft niet alles hetzelfde te zijn, maar als je een deel van deze meubels bij elkaar laat passen heb je gegarandeerd meteen meer eenheid. Er zijn diverse woonwinkels die ook meubels als sets verkopen. Dan heb je meteen alles en hoort het ook nog eens bij elkaar. Handig toch?

Let ook eens op de materialen die gebruikt worden. Materialen als goud, zilver en koper kunnen bijna altijd met allerlei meubels mooi gecombineerd worden. De meeste natuurlijke materialen combineren erg goed met elkaar. Een materiaal als beton kan je bijvoorbeeld op diverse manieren terug laten komen in verschillende kamer in huis. Als vloer in de keuken en als muur in de badkamer. Kies specifiek maar paar materialen die je gaat gebruiken want meer materialen gaat toch weer voor onrust zorgen.

Zorg dat de meubels die je koopt goed passen bij je gekozen interieurstijl. Meubels voor een retro inrichting passen niet bij een landelijke sfeer. Een jukebox zet je niet naast een dierengewei. Denk hier goed bij na anders mis je overeenstemming.

#4 Accessoires zijn een van de belangrijkste interieur tips

Onmisbaar in een stijlvol interieur zijn woonaccessoires. Deze zijn uitermate geschikt om meer eenheid in je interieur mee te creëren. Zoek een aantal woonaccessoires bij elkaar die passen bij je interieurstijl en bij je smaak. Ook hier kun je weer je vastgestelde kleuren terug laten komen. Heb jij gekozen voor oker in je inrichting, zoek dan bijvoorbeeld wat okerkleurige vaasjes bij elkaar. Accessoires die je makkelijk kan passen in je interieur zijn bijvoorbeeld vazen, kaarsen, fotolijsten, kleden en sierkussens. Maak hier gebruik van! Als jij de kleurtjes die je gekozen hebt terug laat komen in je inrichting is dat heel belangrijk voor de eenheid en rust in huis. Vooral als je al een inrichting hebt, dan is de goedkoopste en snelste oplossing voor meer eenheid het vervangen van de accessoires. Gooi weg wat buiten je ideaalplaatje valt. Een mooi excuus om ook eens wat nieuws te kopen!

Lees ook onze blog over inspiratie voor woonaccessoires! Je vind hem hier.

#5 Herhaling gebruiken als interieur tips

Een van de gouden interieur tips bij het inrichten van je huis is maak gebruik van herhaling. Dit zorgt sowieso voor een rustiger geheel met meer eenheid. Je oog herkent namelijk meerdere dezelfde objecten en dit geeft meer rust. Deze herhaling kun je in alle voorgaand genoemde punten gebruiken. Je kunt herhaling terug laten komen door middel van bepaalde meubels, kleuren of accessoires. Het maakt je huis tot een geheel!

#6 Interieur tips: geen losse objecten

Een simpele maar doeltreffende laatste tip is opruimen! Het lijkt zo vanzelfsprekend maar in de praktijk blijkt het lastiger dan gedacht. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Een opgeruimd huis zorgt voor rust in huis maar ook in je hoofd. Beperk dus het rondslingeren van voorwerpen tot een minimaal. Zelfs als je altijd opruimt kunnen losse voorwerpen de eenheid uit je interieur halen. Naast de dagelijkse gebruiksvoorwerpen heb je natuurlijk ook allerlei woondecoratie. Zorg dat je hier niet te veel van hebt! Te veel beeldjes, schilderijtjes en vaasjes kunnen het geheel ook rommelig maken.

Interieur tips voor een interieur dat werkt

Zo, we hebben 6x interieur tips voor je op een rij gezet. De bovenstaande tips zullen je zeker op weg helpen om meer eenheid en rust in je interieur te krijgen. Maar het allerbelangrijkste is dat je meubels, kleuren en aankleding kiest vanuit je smaak. Wanneer je spullen kiest die je mooi vind en bij je passen krijg je altijd een interieur waar je je thuis voelt. En dat is het belangrijkste! Als je die smaak combineert met stijlvolle meubels en accessoires dan kan het niet meer fout gaan. Denk eens goed na over wat je wil en zoek hier voorbeelden bij. Dan heb je een beeld waarmee je aan de slag kunt.

Interieur posters kopen

We willen je nog een laatste tip geven! Bekijk eens onze interieur posters! Posters zijn grote sfeermakers in huis. Ze geven net die finishing touch die je zoekt. En je kunt ze gemakkelijk matchen met de rest van het interieur voor een mooie eenheid. Bij Sfeer aan de Muur koop je jouw wanddecoratie posters! We hebben we een breed aanbod met mooie ontwerpen zoals foto posters, illustraties, sets en posters met tekst. Onze posters zijn verkrijgbaar op papier, dibond, canvas, forex, aluminium en plexiglas. Met een print op een van onze luxe plaatmaterialen heb je een van de meest populaire wanddecoratie van nu. Wil jij een stijlvolle eyecatcher in huis? Bekijk dan onze online shop! Wil je ideeën opdoen van woonkamers met posters? Bekijk dan onze inspiratiepagina!