Op zoek naar een mooi schilderij voor boven de bank? Lees dan verder! Het is best lastig om een mooi schilderij te kiezen dat past bij je woonkamer en aansluit op je smaak, stijl en persoonlijkheid. Daarom hebben we 10 ideeën met mooie, opvallende en unieke schilderijen voor boven de bank op een rijtje gezet. Laat je inspireren, wie weet zit jouw perfecte schilderij er wel bij!

poster aap interieur

#1 Botanisch schilderij voor boven de bank

Botanische schilderijen brengen levendigheid, rust en lucht in de ruimte. Één botanische print geeft al een groot verschil. Heb je een grote lege ruimte boven je bank? Deze botanische print met vlinder is een kleurrijke eyecatcher aan de muur. Deze is verkrijgbaar in diverse formaten en dus ook als rond schilderij. Loop jij voorop in de interieurtrends? Dan is een rond schilderij boven de bank echt iets voor jou!

poster aap interieur

#2 Vintage schilderij voor een kleurrijk of boho interieur

Het mixen van oud en nieuw is helemaal in. Vintage prints zie je tegenwoordig erg veel. Denk aan oude schoolplaten, stillevens en vintage illustraties, zoals deze olifant. Maar ook klassieke grafische prints en vintage foto’s. Deze vintage schilderijen zijn een leuke aanvulling voor boven de bank in bijvoorbeeld een boho, klassiek of juist modern interieur.

#3 Schilderij set voor boven de bank

Dieren zijn een all time favorite als het gaat om wanddecoratie. Iedereen heeft wel een dier dat hem aanspreekt. Een mooie dieren foto is een eyecatcher aan de muur. Natuurlijk kun je voor één mooi dieren schilderij gaan maar denk ook eens aan een schilderijen set. Boven de bank heb je vaak best wel veel ruimte aan de muur. Deze kan een set sfeervol opvullen. Een set heeft een mooie eenheid en is net wat minder standaard. Een mooi voorbeeld is deze set met orang-oetans.

#4 Indrukwekkende dieren schilderijen

Nog zo’n prachtige dieren schilderijen set. Deze leeuwen zijn erg populair als schilderij boven de bank. Leeuwen worden niet voor niks de koning van het dierenrijk genoemd. Het zijn imposante dieren met hun lange manen, grote tanden en lange staart. De leeuw is dan ook geliefd bij vele interieurliefhebbers. Deze leeuwen set is een mooie eenheid en past in elk interieur met zijn zwart wit kleur (hij is bovendien ook in kleur verkrijgbaar!). Ben je op zoek naar originele schilderijen voor boven de bank dan is deze set iets voor jou!