Op zoek naar een mooi schilderij voor boven de bank? Lees dan verder! Het is best lastig om een mooi schilderij te kiezen dat past bij je woonkamer en aansluit op je smaak, stijl en persoonlijkheid. Daarom hebben we 10 ideeën met mooie, opvallende en unieke schilderijen voor boven de bank op een rijtje gezet. Laat je inspireren, wie weet zit jouw perfecte schilderij er wel bij!

poster aap interieur

#1 Botanisch schilderij voor boven de bank

Botanische schilderijen brengen levendigheid, rust en lucht in de ruimte. Één botanische print geeft al een groot verschil. Heb je een grote lege ruimte boven je bank? Deze botanische print met vlinder is een kleurrijke eyecatcher aan de muur. Deze is verkrijgbaar in diverse formaten en dus ook als rond schilderij. Loop jij voorop in de interieurtrends? Dan is een rond schilderij boven de bank echt iets voor jou!

poster aap interieur

#2 Vintage schilderij voor een kleurrijk of boho interieur

Het mixen van oud en nieuw is helemaal in. Vintage prints zie je tegenwoordig erg veel. Denk aan oude schoolplaten, stillevens en vintage illustraties, zoals deze olifant. Maar ook klassieke grafische prints en vintage foto’s. Deze vintage schilderijen zijn een leuke aanvulling voor boven de bank in bijvoorbeeld een boho, klassiek of juist modern interieur.