Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

Stappenplan bij het kiezen van de juiste poster

De mogelijkheden met posters zijn oneindig! Daarnaast zijn ze ook nog veel goedkoper dan echte kunst. En dat is leuk want zo kun je nog eens afwisselen wanneer je iets anders wil. Posters zijn uniek en je kunt ze helemaal bij jouw interieursfeer laten passen. Kleed je huis aan met de posters die juist zo goed bij jouw unieke stijl passen. Maar hoe kies je de perfecte poster bij jouw interieur? Zo ga je aan de slag:


Stap 1: De juiste plaats, grootte en hoogte.

De juiste plaats, grootte en hoogte is afhankelijk van je interieur. Bedenk waar je de posters wil hangen in huis. Heb je veel of weinig ruimte aan de muur? Bij veel ruimte kun je bijvoorbeeld een poster-set ophangen. Bij weinig ruimte hang je een kleinere poster op. Een kleine poster op een enorme muur zal wegvallen. Een te grote poster op een kleine muur zal de ruimte kleiner doen lijken. Het meest gebruikte posterformaat is A3. Dit heeft een grootte van 297x420mm. Denk ook na of je de poster staand of liggend aan de muur wil.

De juiste ophanghoogte voor de poster kun je bepalen aan de hand van de ooghoogte. Gemiddeld is dat een hoogte van 1,70 meter. Als je liever alles in verhouding uitgelijnd hebt kun je de poster ook hangen op de helft van de hoogte van de muur.

Tip: de posters komen het mooiste uit bij veel muurruimte rondom en een rustige achtergrond, dus niet al te druk behang.

Stap 3: Kleuren

Welke interieurkleuren komen in jouw huis terug? Hou je bijvoorbeeld van kleurrijk of juist zwart-wit, of heb je een bepaalde accentkleur die overal terugkomt. Aan de hand van deze kleurencombinatie kun je posters kiezen met dezelfde kleuren om vloeken te voorkomen.

Tip: het gebruik van contrasterende kleuren zorgt voor een levendig huis.

Stap 4: Kies je onderwerp

Welke onderwerpen spreken je aan? Hou je van reizen of bijvoorbeeld van dieren? Kies een onderwerp dat bij je past. Hiermee kun je je huis nog meer personaliseren. Wanneer je geen specifiek onderwerp wil kun je altijd op sfeer de poster kiezen. Wil je meerdere posters? Zorg dat ze bij elkaar passen door bijvoorbeeld voor posters te kiezen met hetzelfde onderwerp. Lees hier bijvoorbeeld een interessant artikel over typografie in je interieur.

Stap 5: gevonden!

Hoera, je hebt de juiste poster gevonden! Bestellen en ophangen maar! Niets is zo belangrijk dan een fijne, eigen sfeer in huis. Want dat maakt dat je je thuis voelt.

Tip: Zie hier ook onze gebruikstips voor leuke ideeën om je posters in huis te hangen en te zetten.