Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

20x inspiratie voor de aankleding van je huis (met de leukste woondecoratie & accessoires)

Heeft jouw interieur meer stijl en aankleding nodig? Wat een huis tot het perfecte huis (voor jou) maakt is afhankelijk van meerdere dingen. Jouw eigen smaak en stijl spelen een grote rol. Iedereen kiest natuurlijk zijn eigen interieurstijl in huis. Dit komt dan voornamelijk terug in de meubels en kleuren. Maar hoe vind je nou die finishing touch? Hoe krijg je jouw huis mooi en stijlvol aangekleed zonder hulp van een stylist én ook nog eens binnen jouw smaak? Namelijk met woondecoratie! Accessoires zijn het allerbelangrijkste voor de sfeer in huis! Ze maken van je huis een thuis. Met de leukste woondecoratie maak je de inrichting van je interieur compleet en heb je meteen het gevoel dat je inrichting ‘af’ is. Woondecoratie is er voor elke interieurstijl en in allerlei vormen en maten. Om wat inspiratie op te doen gaan we 20 ideeën voor de aankleding van je huis bekijken.


1. Posters & schilderijen

Uiteraard voor ons met stip op nummer 1 binnen woondecoratie: posters en schilderijen. Muurposters zijn grote of kleine posters waarmee je je huis snel en makkelijk een nieuwe look geeft. Je kunt er ontzettend mee variëren en omdat ze ook heel goed betaalbaar zijn kun je nog eens afwisselen. Je kunt elke kale muur ermee behangen. Interieurposters zijn op allerlei manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld in fotolijsten staand op de grond of hangend aan de muur. Maar je kunt ze ook vastmaken op een klembord of aan een posterhanger hangen. Muurposters zijn er in allerlei soorten. Bijvoorbeeld zwart-wit, minimalistisch, quotes, botanisch of grafisch. Voor ieder is er wat wils. Ze zijn stijlvol en geschikt voor elk interieur. Ook enthousiast geworden en zin in meer inspiratie voor aankleding? Bekijk hier meer posters!

2. Manden & kisten

Deze veelzijdige woonaccessoires zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken. Het zijn natuurlijk fantastische opbergers, maar ook superleuk als woondecoratie voor aankleding in je inrichting. In een huis waar geleefd wordt ligt rommel. Maar met manden en kisten kun je de rommel net iets minder op laten vallen. Alles is netjes opgeborgen. Je creëert ook nog eens meer overzicht en rust in huis. Geen spullen om op de bergen? Leg er dan sierkussens in of een dierenvachtje. Er zijn allerlei soorten manden. Bijvoorbeeld slangenmanden of rieten manden. Heb je een industriële inrichting? Ga dan voor een ijzeren variant met spijlen.

Leuk aan de kistjes is dat je ze ook zelf kan maken van steigerhout. Kijk eens om je heen en doe inspiratie op. Gebruik bijvoorbeeld oude groentekistjes van de groenteboer. Stapel er meerdere op en je hebt een zelfgemaakte kast! Hoe leuk is dat. Ook leuk is om een kistje te vullen met houtblokken. Stijlvol en ook nog eens handig als je een openhaard hebt.

3. Kleden & tapijt

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Ze maken je vloer minder kil en geven een warme uitstraling. Het maakt je inrichting tot een geheel. Als je een kleed in de woonkamer legt maakt het een soort verbinding tussen je bank en salontafel. Ook wordt geluid door tapijt gedempt. Je ruimte klinkt zo minder hol. Vloerkleden zijn warm en comfortabel voor je voeten. Kortom; het is gewoon hele leuke aankleding voor in huis! Er zijn verschillende opties ter inspiratie wanneer je een vloerkleed uit gaat zoeken. Je hebt langharige kleden en kortharige kleden. De langharige zijn natuurlijk mooi, warm en zacht. Als je het meer van de praktische kant bekijkt kun je beter voor een kortharig tapijt kiezen. Over het algemeen blijven stof en etensresten nou eenmaal beter zitten in een langharig tapijt. Een kortharig tapijt is makkelijker schoon te houden.

Er zijn allerlei tapijtpatronen. Wat nu helemaal in is zijn de etnische tapijten. Deze vloerkleden hebben sierlijke patronen. Nog een leuke tip is om meerdere tapijten met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een etnisch tapijt en een rieten, rond tapijt. Super stijlvol toch!

4. Bloemen & planten

Haal het voorjaar in huis! Voor wat meer leven in huis ga je natuurlijk voor bloemen en planten. Bloemen kunnen met hun kleurtjes de inrichting flink opfrissen. Zet een mooie bos op de eettafel in een mooie vaas. Planten zijn op allerlei manieren in te zetten. Bijvoorbeeld een aantal kleine plantjes in een open kast. Of een mooie grote plant in de hoek van de kamer. Ze zijn het hele jaar door leuke aankleding voor in huis en makkelijk vervangbaar.

Een trend van 2018 is de urban jungle. Zo creëer je met behulp van planten een soort jungle binnenshuis. Meer inspiratie zien voor een urban jungle woonstijl? Kijk dan hier.

5. Kussens

Wat is een bank zonder sierkussens? Kussens zijn een accessoire die niet op de bank mag ontbreken. In de categorie knusse woondecoratie staat de sierkussen op 1. Sierkussens zijn ideaal om je interieurkleuren in huis terug te laten komen. Heb jij bijvoorbeeld een paarse muur, kies dan voor paarse kussens. Naast aankleding voor je interieur zijn kussens ook gewoon comfortabel als je in de bank zit. Je kunt ze ook ergens anders uitstallen als op je bank. Bijvoorbeeld in een mand of op tafel. Ze geven kleur en warmte aan je inrichting.

Wist je dat je ook sierkussens voor buiten hebt? Super handig! Deze mogen gewoon nat worden want ze zijn weerbestendig. Laat je ook buiten inspireren!

6 Vazen

Door vazen moet je haast wel geïnspireerd worden. Bijna elk huis is wel aangekleed door een of meerdere vazen. Met of zonder bloemen. Het is erg leuk om meerdere vaasjes te combineren. Bijvoorbeeld verschillende kleurtinten of verschillende groottes. Je kunt ook kiezen voor vazen van verschillende materialen. Dit geeft een speels effect. Probeer wel de balans te vinden als je gaat combineren. Anders wordt het te druk en dat is niet wat je wil. In de vazen hoef je niet eens wat te zetten. Sommige vazen zijn leeg al een mooie, op zichzelf staande woonaccessoire. Als je er toch iets in wil zetten kun je denken aan (nep)bloemen, kaarsen, takken of veren. Een leuk idee voor inspiratie zijn bijvoorbeeld pauwenveren. Deze worden ook erg vaak ter decoratie gebruikt.

7. Plaids

Na een lange dag is het natuurlijk het allerfijnste om lekker onder een dekentje op de bank te kruipen. Dekens zijn lekker warm om onder te zitten en zijn ook nog een stijlvol. Je kunt ze gebruiken op de stoelleuning, bank of lekker als sprei op bed. Je kunt er je meubels warm mee aankleden. Maak je interieur extra knus. Als je ze niet gebruikt leg je ze op een krukje gestapeld of in een mand of kist. Het is ook leuk om een plaid op een houten bankje te leggen. En wanneer je buiten bij de vuurkorf zit en het ’s avonds toch wel afkoelt dan is er niks fijner dan een lekker dekentje om je heen te slaan.

Er zijn veel verschillende plaids. Laat je inspireren door allerlei kleuren maar ook door verschillende materialen. Bijvoorbeeld van wol. Op dit moment zijn ook de grove gehaakte plaids heel erg in.

8. Kaarsen & kandelaars

Vooral in de winter zijn kaarsen natuurlijk onmisbaar in huis als aankleding. Kaarsen brengen naast licht ook veel sfeer in huis. Of ze nu groot of klein zijn, dik of dun. Ze zijn op allerlei manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld op een dienblad. Of dunne kaarsen in flessen of kandelaars. Laat je inspireren door jouw persoonlijke smaak. Als je kaarsen minder prominent in beeld wil hebben kun je altijd gaan voor waxinelichtjes. Deze plaats je in allerlei leuke vaasjes en houders voor een leuk effect.

9. Dienbladen

Dienbladen komen erg veel terug in interieuren. Logisch ook, want je kunt er van alles mee! Je kunt dienbladen bijvoorbeeld volzetten met kaarsen van verschillende groottes of kaarsenhouders. Soms is het dienblad al een item op zich. Dan kun je het bijvoorbeeld als aankleding rechtopstaand tegen een muur zetten met daarvoor wat andere decoratie-items. Naast kaarsen kun je er ook plantjes, potjes of vaasjes op zetten. Dit kun je makkelijk per seizoen aanpassen. In de winter leg je er bijvoorbeeld takken op en in de herst bladeren. Dienbladen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Bijvoorbeeld van hout voor een landelijke inrichting of van diverse metalen.

10. Dierenvachtjes

Vooral in de winter is dit een welkome accessoire voor in je inrichting. Dierenvachtjes zijn helemaal hip! Ze zorgen voor warmte en sfeer in huis en maken je inrichting knusser. Deze kleedjes zijn er van allerlei soorten dieren. Laat je inspireren door deze natuurlijke woonstijl. Leg bijvoorbeeld een vacht op de rand van de bank of op een stoel(leuning). Maar je kunt ze ook op de grond leggen en zo de vloer aankleden. Je hebt dan meteen een lekker ligplekje voor je huisdier ;). Wat je ook steeds meer ziet is dat de vachtjes terugkomen op dressoirs of tv-kasten. Combineer ze dan met een leuk dienblad.

11. Boeken

Een echte boekenwurm? Of juist totaal geen lezer? Het maakt niet uit! Boeken zijn super leuk als woondecoratie voor de aankleding van je huis. De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk de boekenkast. Maar om die vol te krijgen moet je best wel wat boeken sparen. Er zijn ook andere opties. Leg bijvoorbeeld een stapeltje horizontaal op een plank of kast. Boeken zeggen veel over jou als persoon. Kies voor boeken die passen bij jou of bij wat jij interessant vind. Als je niet van lezen houdt kun je de boeken bijvoorbeeld uitkiezen op kaftkleur. Oude of speciale boeken passen mooi in een interieur. In de keuken kun je kookboeken gebruiken. Je kunt ook een stapeltje op de eettafel leggen. Het mooiste is om te kiezen voor boeken die in kleurtinten bij elkaar passen. Kies dan voor kleuren die terugkomen in je interieur. Haal inspiratie voor woonaccessoires uit de voorwerpen die jij dagelijks gebruikt!

12. Poef

Een poef is een leuke aanvulling op je interieur. Ze zijn knus en zacht en je hebt meteen een extra zitplaats als er bezoek komt. Ook voor kinderen zijn ze erg handig. Ze zijn makkelijk te verplaatsen. Wel is een poef niet te gebruiken aan de eettafel. Daarvoor zijn ze echt te klein. Een poef kan een echte eye-actcher zijn. Ze zijn er in verschillende formaten en met verschillende patronen. Je hebt ze in gebreide variant of met lederlook of van fluweel. Heb jij nog een plekje vrij in huis voor deze super leuke aankleding?

13. Klokken

Een voorbeeld van mooie wanddecoratie zijn klokken. Deze worden allang niet meer alleen functioneel gebruikt maar zeker ook als accessoires in een interieur. Ze zijn praktisch maar ook zeer geschikt om een kale muur mee aan te kleden. Je hoeft geen kamer te kiezen. Elke kamer kan wel een klok gebruiken. Je kunt je ophangen maar ook neerzetten. Wil je iets speciaals? Ga dan voor unieke, bijzondere klokken.

14. Fotolijsten

Er zijn zoveel herinneringen die we hebben vastgelegd. Met fotolijsten kun je deze mooie momenten allemaal terug laten komen in je interieur en daarmee levend houden! Haal inspiratie uit je eigen leven. Er bestaan allerlei formaten fotolijsten. Je kunt ze ophangen of neerzetten. Kies er een mooie passe-partout bij zodat je foto er extra strak uit ziet. Naast foto’s zijn er allerlei andere toffe prints die je in de fotolijsten kan tentoonstellen in je inrichting. Kale muren zijn verleden tijd! Je kunt ter aankleding hele mooie gevulde wanden maken. Bijvoorbeeld met behulp van muurposters. Je vind hele leuke muurposters hier.

15. Sokkels

Een sokkel of zuil is een decoratief beeldjes of voorwerp op een standaard. Je kunt veel verschillende varianten vinden. Bijvoorbeeld houten veren op een houten blok of een schedel. Het is een echte eyecatcher voor in huis. Plaats hem prominent op de rand van de haard of in een kast. Ook leuk is om te kiezen voor een voorwerp op de standaard dat echt persoonlijk bij jou past. Bijvoorbeeld het hoofd van een paard. Of een bal van de favoriete sport. Zo breng je nog meer persoonlijke sfeer in huis en kleedt je je huis aan met jouw eigen stijl.

16. Schalen & onderborden

Schalen vervullen eigenlijk een soortgelijke functie als dienbladen. Ze zijn er in allerlei vormen maten en van verschillende soorten materialen. Ze zijn functioneel te gebruiken maar ook als woondecoratie in je inrichting ter aankleding. In schalen kun je allerlei leuke voorwerpen kwijt. Je kunt ze ook neerzetten tegen een muur of juist aan de muur hangen. Combineer dan meerdere verschillende borden met elkaar. Laat je ook eens inspireren door buitenlandse prints en opdrukken.

17. Interieurparfum

Een minder tastbare woonaccessoire, maar zeker geen mindere! Parfum is er niet alleen voor op je lichaam maar nu zelfs ook voor in huis. Hoe lekker is dat! Er zijn verschillende manieren waarop je je huis lekker kan laten geuren. Bijvoorbeeld met geurstokjes of keurkaarsen. Er is ook speciale spray die je in huis los kunt laten om je huis een speciale sfeer te geven. Een echte aanvulling op je interieur.

18. Kralenkettingen

Deze woonaccessoire is ideale aankleding in huis als je weinig budget hebt. Je kunt hem namelijk zelf maken! Kralenkettingen zijn leuk om op te hangen bijvoorbeeld aan een ladder, kapstok of om een vaas. Ze maken je interieur net wat minder saai. Houten kralen kun je overal wel kopen. Rijg ze aan een touw en je hebt je eigen zelfgemaakte woonaccessoire. Als je dat je niet inspireert tot eigen creativiteit!

19. Letters & tekens

Letters en tekens kun je in huis gebruiken als woondecoratie. Deze zijn al jaren een trend. Ze zijn er van metaal, hout of kunststof. Combineer meerdere symbolen en letters met elkaar voor een speels effect. Denk niet alleen aan kleine letters op een plankje. Maar ook aan aankleding in de vorm van grote letters op de grond bijvoorbeeld. Vooral in de kinderkamer of in woonkamer zijn ze leuk maar eigenlijk kunnen ze in elke kamer een leuke toevoeging zijn. Maak met de letters een woord of naam die bij jou hoort. Je kunt de letters en tekens kant en klaar kopen maar je kunt ze ook zelf maken van hout.

20. Spiegels

Spiegels maken de ruimte groter. Zet ze wel in een wat rustigere ruimte want ze weerspiegelen ook alle items in je kamer. Je kunt ze functioneel gebruiken maar ook als woonaccessoire. Er zijn hele mooie spiegels met mooie omrandingen. Bijvoorbeeld met een oosterse look. Deze zijn extra sfeervol en kleden de ruimte mooi aan. Of wil je juist een strakke spiegel? Spiegels kunnen in elke kamer van je huis een mooie toevoeging zijn, welke interieurstijl je ook hebt.

Er zijn dus enorm veel woonaccessoires te vinden. Of je nou subtiel (kaarsjes) of groots (dierenvachten) wil, voor iedereen en voor elke interieurstijl is er wat te vinden. Hopelijk hebben we je wat kunnen inspireren met onze ideeën! Wil je meer wooninspiratie op doen en super leuke aankleding voor in huis bekijken? Bekijk dan onze inspiratiepagina!