Stel zelf je print samen: formaat, materiaal & ophangsysteem
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Stel zelf je print samen
Gratis verzending
Premium kwaliteit
Made with love
Menu

Inspiratie voor de leukste muurposters

Lees hier alles over inspiratie voor muurposters! Ken je dat gevoel dat je je huisje gewoon perfect ingericht wil hebben? Het kan soms best een hele uitdaging zijn om je interieur zo te stylen dat het er mooi en zorgvuldig uit ziet. Waarom zien al die woonboulevards er nou zo perfect uit? Heel simpel, er is over nagedacht. Maar dat kan jij ook!

Woonaccessoires zijn er in 1001 varianten, maar in dit artikel gaan we ons richten op een specifieke accessoire; de muurposter! Kale muren zijn echt een no-go! Muurposters zijn heel erg leuk en stijlvol en geven heel makkelijk en snel al sfeer in huis. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ook nog eens te combineren met elkaar. Met muurposters kun jij je eigen draai aan je huisje geven. Je kiest gewoon die opdruk die jou aanspreekt! Er zijn ontzettend veel categorieën posters waar je uit kan kiezen. Laten we snel een aantal van de leukste muurposters bekijken.


Wereldkaarten

Met stip de nummer 1 in meest populaire muurdecoratie: alles met wereldkaarten. Dit vinden we leuk! En logisch ook; iedereen heeft wel een bepaalde associatie bij de wereld. Of dat nou de plek is waar je woont of waar je familie woont of de plek waar jij die ene (of meerdere) te gekke reis hebt gemaakt. Vooral voor alle reizigers zijn muurposters dé aanvulling voor je interieur. Wij vinden deze wereldkaart echt te gek! Hij is gemaakt met aquarelkleuren in blauw tinten. Deze staat super leuk in groot formaat boven je bank in de woonkamer. Deze poster is hier te vinden.

Love is in the air

Heb jij al een gezinnetje? Of ben je gewoon heel erg gelukkig in de liefde? Spread the love! Er is niets belangrijker in de wereld. Als jij dit terug laat komen in je huis wordt je vanzelf nog gelukkiger. Je hoeft hierbij niet meteen te denken aan de cliché hartjes. Er zijn ook heel veel mooie, stijlvolle hartjes zoals de muurposter op de afbeelding. Zet bijvoorbeeld eens een klein lijstje op je nachtkastje, dressoir of je kastje in de gang. Ze zijn erg goed te combineren met andere muurposters. Deze poster is hier te vinden.

Dierenrijk

We love it! Als echte dierenvriend vind ik dieren op muurposters echt geweldig. Er zijn zoveel verschillende diersoorten en allemaal hebben ze bijzondere eigenschappen. In welke diersoort kan jij je herkennen? Misschien is dat dan wel iets voor aan je muur. Voor een krachtige uitstraling in je interieur kies je bijvoorbeeld voor muurposter leeuw. Deze zwart-wit variant van een leeuw heeft een spannende sfeer over zich door de zwarte schaduw. Hij past door de kleur in elk interieur! Deze poster is hier te vinden.

Colorful muurposters

Hou je meer van kleur? Dan is deze hooglander misschien wel iets voor jou. Kleurrijke muurposters zijn echte eyecatchers voor in huis. Heb je een strak, simpel interieur? Dan kan deze poster je interieur helemaal ophalen. Je kunt ook kiezen voor kleurrijke posters met kleuren erin die passen bij de interieurkleuren waar jij in je huid voor gekozen hebt. Bij deze muurposter spatten de kleuren er in ieder geval vanaf! Deze poster is hier te vinden.

poster volle maan close-up

Reach for the moon and stars

Ben je op zoek naar leuke muurposters voor in je slaapkamer? Dan zijn posters met het onderwerp heelal erg leuk. Denk dan aan bijvoorbeeld de maan, zon, sterren en de nacht. Deze stralen rust uit en dat is precies wat je in je slaapkamer wil. De driedelige set van een maanwisseling hangt bijvoorbeeld erg leuk boven je bed. Maar ook losse manen zijn leuk. Kies bijvoorbeeld voor een kleinere variant voor in je kinderkamer. Zo krijg je ook nog eens meer eenheid in huis. Wij vinden deze met de tekst ‘maan’ ook erg leuk. Deze poster is hier te vinden.

Female touch

Voor een vrouwelijke touch in huis kies je voor een wat spannendere poster. Er zijn veel muurposters met een vrouwelijk tintje. Je komt dan uit op fotoposters. Dit zijn afbeeldingen die ook vaak in magazines gebruikt worden. Ze hebben nou eenmaal veel sfeer in zich. Let er wel op dat je niet voor ordinair gaat. Less is more en laat wat aan de verbeelding over. Bij bijvoorbeeld deze leuke muurposter komt het spannende goed naar voren maar is het geen ordinaire foto. Deze poster is hier te vinden.

Paarden

Voor alle paardenliefhebbers! Zijn paarden jouw passie? Leef jij voor paarden en alles eromheen. Dan kan een paarden muurposter niet ontbreken in jouw inrichting. Er zijn genoeg classy paardenposters van hoge kwaliteit. Dus denk niet meteen aan die posters uit de tijdschriften die je als kind las ;). Een voorbeeld van een mooie, stijlvolle muurposter is deze op de afbeelding. Deze zou mooi staan in een landelijke inrichting. Deze poster is hier te vinden.

Mysterieuze muurposters

Er zijn muurposters die een verhaal vertellen. Deze zijn net wat specialer dan de standaard muurposters. Ze roepen vragen op. Deze muurposters zijn extra leuk voor interieurgebruik. Je maak je interieur er wat spannender mee. Bijvoorbeeld deze indiaan vinden wij heel bijzonder. Hiermee breng je die inheemse sfeer in huis. Hij past in elke kamer in huis. Deze poster is hier te vinden.

poster music speaks gitaar

Passie voor muziek

Bijna iedereen houdt wel van muziek. Bespeel jij een instrument of is muziek voor jou echt je passie? Kies dan voor een poster als deze voor aan de muur en draag je passie uit! Deze poster is hier te vinden.

Transportation

Denk je aan vervoer, dan denk je al snel aan auto’s. Er zijn allerlei stijlvolle muurposters met daarop auto’s afgebeeld. Bijvoorbeeld deze retro poster met een ouderwetse auto. Old-timers hebben van alle auto’s de meeste sfeer. Deze auto neemt je mee terug in de tijd en past erg goed in een retro interieur. Deze poster is hier te vinden.

Natuur it is!

De mogelijkheden binnen natuurposters zijn eindeloos! Het onderwerp natuur is natuurlijk erg breed. En er zijn zoveel verschillende soorten natuur. Erg mooi voor groot aan de muur zijn de landschapsposters. Deze stralen vaak veel rust uit en zijn daarom zeer geschikt voor in huis. Daarnaast zijn botanische posters nu helemaal in! Bijvoorbeeld deze poster set met drie soorten planten. Deze poster is hier te vinden.

Kids

Zelfs voor kinderen zijn er allerlei ‘kindvriendelijke’ posters. Muurposters met leuke illustraties bijvoorbeeld. Deze muurposters kunnen de kinderkamer heel erg opleuken. Deze posters zijn er in allerlei kleuren met bijvoorbeeld leuke teksten of schattige dieren. Ze zijn leuk om bepaalde muren net wat meer aan te kleden en de kamer gezellig te maken. Kies voor zachte kleuren om de rust te bewaren. Deze poster is hier te vinden.

Bloemen & planten

Bloemen of planten zijn zowel in het echt als op een afbeelding erg leuk. Het zijn een van de meestgebruikte accessoires voor in huis. Ze zijn een ideale aanvulling op je inrichting. Helaas moet je planten goed onderhouden. Is dit niks voor jou? Kijk dan eens naar muurposters met bloemen of planten. Hier hoef je helemaal niks mee te doen. Ideaal toch?! Zoals er in het echt veel verschillende soorten planten en bloemen zijn, zijn deze er ook als afdruk op posters. Botanische posters zijn erg in trek op dit moment. Hou jij van bloeiende planten en bloemen of meer van palmen of juist cactussen en vetplanten. Die laatste twee passen dan weer erg goed in een strak, scandinavisch interieur. Bloemen zijn net wat gezelliger en die zijn leuker in een landelijk of kleurrijker interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze poster. Deze poster is hier te vinden.

People

Mensen staan voor emotie en daarom ook voor sfeer. Emotie is altijd interessant om naar te kijken. Daarom worden er in tijdschriften maar ook in reclame zoveel foto’s met mensen gebruikt. Er zijn heel veel leuke, bijzondere portretfoto’s van mensen met krachtige uitstraling, geschikt voor interieurgebruik. Bijvoorbeeld van die doorleefde gezichten zijn altijd erg mooi. Deze zijn altijd heel karakteristiek en dat past weer heel goed in een huis met veel karakter. Ze zijn over de hele wereld te vinden en brengen ook meteen een stukje cultuur in je interieur. De poster hiernaast zou goed staan in modern of Scandinavisch interieur. Hij is hier te vinden.

Reizen

Reizen maken is voor veel mensen een van de mooiste dingen die je kan doen. Je ziet veel van de wereld en leert ontzettend veel van nieuwe mensen, omgevingen en culturen. De reizen die je maakt vergeet je waarschijnlijk nooit meer. Hoe mooi is het dan als je een aandenken aan een reis in je interieur kan verwerken? Er zijn allerlei mogelijkheden. Bijna alle hoogtepunten in de wereld zijn wel afgedrukt op muurposters. Bijvoorbeeld deze muurposter van de Eiffeltoren in Parijs. De posters is hier te vinden.

Funny

Voor de grappenmakers onder ons. Er zijn ook veel luchtigere posters met bijvoorbeeld grappige teksten of quotes. Daar moeten jij (en jouw gasten) vast nog vaak om lachen. Wij vinden deze poster erg leuk voor op de wc! Hij is hier te vinden.

poster get shit done kantoor

Teksten

Als je van teksten houdt maar liever iets serieuzers wil dan kan dat natuurlijk ook! Er zijn ontzettend veel muurposters met leuke, originele teksten. Bijvoorbeeld motivatieteksten of songteksten. Deze muurposter met de tekst ‘stars can’t shine without darkness’ vinden wij erg origineel. Erg leuk voor een slaapkamer of kinderkamer. Deze poster is hier te vinden.

Klassiek

Een nieuwe vorm van posters zijn de klassieke posters. In plaats van een duur schilderij of kunstwerk aan de muur te hangen kun je nu op een simpele, goedkope manier toch een klassiek afdruk in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor een afgedrukt geschilderd werk. Er zijn ook klassieke werken met een twist. Deze zijn helemaal uniek! Dan hebben we het bijvoorbeeld over deze poster kever. Hier is de geschilderde kever in een groen vlak geplaatst waardoor de nadruk extra op de kever komt en het ‘oubollige’ van het originele stuk weg is. Deze muurposter is hier te vinden.

Abstracte patronen & materialen

Patronen zijn altijd goed. In verschillende interieuren passen patronen en materialen erg goed. In industriële interieuren passen materialen zoals donker hout, steen en ijzer erg goed. In een landelijke sfeer kunnen deze materialen ook goed, maar dan meer in lichtere kleuren. Deze muurposter set met abstract blauwe patronen geeft een moderne, creatieve look aan je inrichting! Hij is hier te vinden.

Gebouwen

Architectuur kan al een kunstwerk op zich zijn. Denk eens aan bijzondere kerken of wolkenkrabbers. Maar ook de mooiste skylines vallen onder gebouwen. Heb je een strak modern interieur? Dan is deze poster van de Brooklyn bridge een echte eye-catcher! Zwart wit is tijdloos en past in ieder interieur. Combineer hem met andere zwart wit posters of juist met felle kleuraccenten in je interieur. Hij is hier te vinden.

Postersets

Nog leuker dan losse posters zijn postersets. Als je deze aanschaft ben je eigenlijk in een keer klaar en hoef je niet meer zelf te gaan combineren (wat ook enige styling kunde vereist;)). Er zijn sets die muurposters met dezelfde kleur of met hetzelfde onderwerp combineren. Deze kun je dan kiezen bij je huidige interieur. Er zijn ook hele leuke sets die als afdruk met elkaar samenhangen. Bijvoorbeeld deze arend-set. De posters zijn allemaal losse elementen maar horen wel echt bij elkaar. Deze zou ook erg leuk zijn in een kantoor. Hij is hier te vinden.

Er zijn zoveel mogelijkheden binnen muurposters! Ze zijn de perfect aanvulling op je interieur. Omdat er zoveel keuze is kun je de muurposters helemaal afstemmen op jouw stijl en smaak en dat is natuurlijk ook heel leuk. Laat met de posters zien wie jij bent en dan voel je je ook snel thuis in je huisje. Hopelijk hebben we je wat kunnen inspireren met dit artikel. Heb je hier nog niet genoeg inspiratie uitgehaald? Bekijk dan eens deze inspiratiepagina.