Heeft jouw interieur meer stijl en aankleding nodig? Wat een huis tot het perfecte huis (voor jou) maakt is afhankelijk van meerdere dingen. Jouw eigen smaak en stijl spelen een grote rol. Iedereen kiest natuurlijk zijn eigen interieurstijl in huis. Dit komt dan voornamelijk terug in de meubels en kleuren. Maar hoe vind je nou die finishing touch? Hoe krijg je jouw huis mooi en stijlvol aangekleed zonder hulp van een stylist én ook nog eens binnen jouw smaak? Namelijk met woondecoratie! Accessoires zijn het allerbelangrijkste voor de sfeer in huis! Ze maken van je huis een thuis. Met de leukste woondecoratie maak je de inrichting van je interieur compleet en heb je meteen het gevoel dat je inrichting ‘af’ is. Woondecoratie is er voor elke interieurstijl en in allerlei vormen en maten. Om wat inspiratie op te doen gaan we 20 ideeën voor de aankleding van je huis bekijken.

poster witte bloem

1. Posters

Uiteraard voor ons met stip op nummer 1 binnen woondecoratie: posters. Muurposters zijn grote of kleine posters waarmee je je huis snel en makkelijk een nieuwe look geeft. Je kunt er ontzettend mee variëren en omdat ze ook heel goed betaalbaar zijn kun je nog eens afwisselen. Je kunt elke kale muur ermee behangen. Interieurposters zijn op allerlei manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld in fotolijsten staand op de grond of hangend aan de muur. Maar je kunt ze ook vastmaken op een klembord of aan een posterhanger hangen. Muurposters zijn er in allerlei soorten. Bijvoorbeeld zwart-wit, minimalistisch, quotes, botanisch of grafisch. Voor ieder is er wat wils. Ze zijn stijlvol en geschikt voor elk interieur. Ook enthousiast geworden en zin in meer inspiratie voor aankleding? Bekijk hier meer posters!

2. Manden & kisten

Deze veelzijdige woonaccessoires zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken. Het zijn natuurlijk fantastische opbergers, maar ook superleuk als woondecoratie voor aankleding in je inrichting. In een huis waar geleefd wordt ligt rommel. Maar met manden en kisten kun je de rommel net iets minder op laten vallen. Alles is netjes opgeborgen. Je creëert ook nog eens meer overzicht en rust in huis. Geen spullen om op de bergen? Leg er dan sierkussens in of een dierenvachtje. Er zijn allerlei soorten manden. Bijvoorbeeld slangenmanden of rieten manden. Heb je een industriële inrichting? Ga dan voor een ijzeren variant met spijlen.

Leuk aan de kistjes is dat je ze ook zelf kan maken van steigerhout. Kijk eens om je heen en doe inspiratie op. Gebruik bijvoorbeeld oude groentekistjes van de groenteboer. Stapel er meerdere op en je hebt een zelfgemaakte kast! Hoe leuk is dat. Ook leuk is om een kistje te vullen met houtblokken. Stijlvol en ook nog eens handig als je een openhaard hebt.

ijzeren mand in interieur
kleed in interieur

3. Kleden & tapijt

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Ze maken je vloer minder kil en geven een warme uitstraling. Het maakt je inrichting tot een geheel. Als je een kleed in de woonkamer legt maakt het een soort verbinding tussen je bank en salontafel. Ook wordt geluid door tapijt gedempt. Je ruimte klinkt zo minder hol. Vloerkleden zijn warm en comfortabel voor je voeten. Kortom; het is gewoon hele leuke aankleding voor in huis! Er zijn verschillende opties ter inspiratie wanneer je een vloerkleed uit gaat zoeken. Je hebt langharige kleden en kortharige kleden. De langharige zijn natuurlijk mooi, warm en zacht. Als je het meer van de praktische kant bekijkt kun je beter voor een kortharig tapijt kiezen. Over het algemeen blijven stof en etensresten nou eenmaal beter zitten in een langharig tapijt. Een kortharig tapijt is makkelijker schoon te houden.

Er zijn allerlei tapijtpatronen. Wat nu helemaal in is zijn de etnische tapijten. Deze vloerkleden hebben sierlijke patronen. Nog een leuke tip is om meerdere tapijten met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een etnisch tapijt en een rieten, rond tapijt. Super stijlvol toch!

4. Bloemen & planten

Haal het voorjaar in huis! Voor wat meer leven in huis ga je natuurlijk voor bloemen en planten. Bloemen kunnen met hun kleurtjes de inrichting flink opfrissen. Zet een mooie bos op de eettafel in een mooie vaas. Planten zijn op allerlei manieren in te zetten. Bijvoorbeeld een aantal kleine plantjes in een open kast. Of een mooie grote plant in de hoek van de kamer. Ze zijn het hele jaar door leuke aankleding voor in huis en makkelijk vervangbaar.

Een trend van 2018 is de urban jungle. Zo creëer je met behulp van planten een soort jungle binnenshuis. Meer inspiratie zien voor een urban jungle woonstijl? Kijk dan hier.